Foto's van 2018 (Klik op de foto voor vergroting)

 

Foto week 1 van 2018
wk01

We beginnen onderaan op de foto v.l.n.r. Gerda Kools (Terover); To Havermans (Boshoven); Riet de Leeuw (Oude Tilburgsebaan); Jeanne Lauwers (Oosterwijksestraat); Adje de Jong (’t Sas); Theresia de Jong (Barbara); Jeanne van Gorp (Goedentijd) en Corrie de Jong (Kwaalburg). 2e rij: Ria Kools (Terover); Ria Maes (Kwaalburg); Jo van Gorp (Kwaalburg); Ria Lauwers (St. Janstraat); Netje Segers (Oude Rielseweg) en Jeanne Kools (Venweg). 3e rij: Ria de Jong (Terover); Roos de Leeuw (Terover); Martha Maes (Kwaalburg); Tilly Kools (Boshoven); Riet Kools (Venweg); Cor Segers (Oosterwijksestraat); Ria van Gorp (Goedentijd) en An Bekkers (Oosterwijksestraat). 4e rij: Nel de Swart (Boslust); Sef ? Bernaerts (Boslust); Toos Verhoeven (Terover); Jeanne de Swart (Hondseind); Josepha de Swart (Hondseind); Corrie Oomen (Hondseind); Riet de Swart (Boslust) en uiterst rechts boven staat Nel van Kaam (Boslust).

Foto week 2 van 2018

wk02

Van links naar rechts en beginnen bovenaan. Peter van Bergen; Antoon Kleiren; Jack van den Ouweland; Sjef Vermeulen; Leider Gust Meeusen; Jan Stuijk en Fons Soentken. Dan zittend, v.l.n.r. Ad Geerts; Wim van de Heijning; Jan Oomen; Eddy Backx; Luc van Hoek en Johan van Zon.

Foto week 3 van 2018
wk03

Van links naar rechts op de achterste rij: Meester Jan Joosen; Sabine van Puijenbroek; Michiel Wirken; Arthur Vromans; Laura Scholtmeyer; Monique Olislaegers; Cindy van Gool en Natasja Vermetten. Middelste rij: Marc Arends; Valentijn Backx; Eddy de Swart; Ingrid van Beek; Tanja de Swart; Sandra Graafmans en Ingrid de Jong. Voorste rij: Koen Dekkers; Frank Josten; Rob Hoefmans; Dianne van Gorp; Marie-José de Vet en Anita van de Broek.

Foto week 4 van 2018

wk04

Achterop de bromfiets (merk DKW !!) zit Jopie Schellekens en voorop zit Jeanne Schellekens. Jeanne is in 1965 getrouwd met Harrie Schellekens uit Riel en woont ook nu nog in Riel.

Foto week 5 van 2018

wk05

V.l.n.r. en beginnen bovenaan: Coen Vromans; Monique Vermetten; Sandra Horevoorts; Jolanda Klaassen; Ingrid van den Broek; Peter Verschueren; Henkie Schellekens; Remieke Havermans; Ad Klaassen; Johnny Aarts; Paula Oomen en Karin Bogaerts. Zittend aan tafel v.l.n.r. Inge van Bers; Patrick Winter; Jolanda van der Boom; Peter Oomen; Stefan van Sas; Thessa Kolleman; Marion Havermans; Edith Horevoorts; Marion de Leeuw en Linda Huijben. Op een stoeltje zittend v.l.n.r. Annita van de Buijs; Erik van de Pas; Gerry de Leijer; Anja Verhoeven. Zittend op de grond: Sandra Vromans; Sonja Verhoeven; Peter van de Buijs; Guido Schenk; Bernadette Brouwers en Yvonne Wouters. Liggend vooraan  Beppie de Swart.

Foto week 6 van 2018

wk06

In 1959, het jaartal waarin deze foto is gemaakt waren vele jonge boeren en boerinnen verenigd in de “Rooms-Katholieke Jonge Boerenstand”. (opgericht in 1921)
Bovenaan v.l.n.r. Ad Oomen (achter in Terover); Geert (Ad) Vromans; Jos Michielsen; Bernard de Jong; Jan Verhoeven; Toon Havermans ( soldaat ); Wil Hoefmans; Kees Vromans; Jan de Jong (Kwaalburg ); Toon de Jong (loonw.); Louis Oomen ( Terover ); Louis de Roy ( Druisdijk ) en Frans Verhoeven. De middelste rij. V.l.n.r. Harrie van Gorp (Bou); Lauran Klaassen; Wim de Rooi; Jozef Hoefmans ( onder Wim ); Toon Roeland; Floor Bernaerts ( boven Toon ); Ad van Gorp (Koos) en Sjaak de Jong (Kwaalburg). Onderste rij: Ad de Jong (Snels); Leo van Gorp; Wim Segers; Ad Maes en Antoon de Jong (Barbera).

Foto week 7 van 2018

wk07

Wij zien hier op de foto Elisabeth (Bets) Trommelen aan het werk. Bets was getrouwd met Dré Wouters en beide deden dienst op het toenmalige postkantoor wat gevestigd was aan de Goedentijd in Alphen.

Foto week 8 van 2018

wk08

De ABC-Mosquito-club

Foto week 10 van 2018

wk10

Bovenaan vlnr: Fons van Tilborg, Pietje Remeijssen, Wil Manniën en Nol Oomen (Koster).
De 2e rij vlnr; Jan Mathijssen, Pietje Geerts, Frans Romme, Kees de Jong, Jan van Tilborg en Piet Jansen ( v.d. bakker; Végé), Riet de Swart (levensmiddelen/ later SPAR) of Julia de Leijer (winkel in huishoudelijke artikelen).
Vooraan knielend en zittend Cees Trommelen en Jefke de Leijer.

Foto week 10 van 2018
wk11

V.l.n.r.: Jan Segers ; Wim Segers : Johan Oomen : Piet Toonen en Frans (Suske) Horevoorts. Onder zien wij Jan Bastiaansen en rechts Jaoneke Bastiaaansen

Foto week 11 van 2018
wk12

De foto is gemaakt op de speelplaats van de lagere school op De Hoogt en het betreft hier een combinatieklas van de 4e en 5e klas. Het is 1948 als deze foto wordt gemaakt. Wij geven hierbij alle namen en dat doen wij volgens nummering van de leerlingen en beginnen dus bovenaan links. No. 1. Sjef de Bakker, 2. Piet van de Vloet, 3 Sjef Pijnenburg, 4. Kees van den Broek, 5. Piet de Bakker, 6. Meester Gerard de Rijk, 7. Will Hoefmans, 8. Rinus Timmermans, 9. Jan van Sas, 10. Jan Verschueren, 11. Toon de Swart, 12. Wim van Tilborg, 13.Frans Oomen, 14. Ad van Tilborg, 15. Jan Lauwers, 16. Nol Oomem, 17. Kees Vromans, 18. Frans van Rijen, 19. Adrianus Verheijen, 20. Jan van Gorp, 21. Martien Horevoorts, 22. Wil van Gorp, 23. Jan Peijs, 24.Kees Havermans, 25. Ad Oomen (Nol Zn), 26. Toon van Kaam, 27. Ad Oomen (jan Zn), 28. Toon Lanslots, 29. Chris Dijkmans, 30. Piet Vosters, 31. Bernard de Jong, 32. Jan Horevoorts, 33. Jan van den Broek, 34.Tiny van Baal, 35. Huub de Vet, 36. Ad Stabel, 37. Jan Michielsen, 38. Kees van Gorp (Canada), 39. Jan Put, 40. Jan Willemsen, 41. Ad Huijben, 42. Kees de Roy, 43. Kees de Nijs, 44. Jan Brouwers, 45. Jan de Boer, 46. Jan Michielsen.

Foto week 13 van 2018

wk13

Op deze foto staan Bart(je) Kools met zijn vrouw Toke Brouwers. Deze foto is gemaakt op 3 Oktober 1959 ter gelegenheid van de Zilveren Bruiloft van dit echtpaar. De trouwdatum was dus 3 Oktober 1934. De persoon naast het zilveren paar was een broeder van de Jean Babtist De La Salle Congregatie.

Foto week 15 van 2018

wk15

Het zijn beide postbodes uit Alphen. Links staat Frans de Leeuw en daarnaast staat Jan Mathijssen. Deze foto is gemaakt in de winter van 1963/1964.

Foto week 18 van 2018
wk18

Jeanne Trommelen die getrouwd is met Jan Mathijssen. Jeanne was een zus van Bets Trommelen die op haar beurt getrouwd was met Dré Wouters

Foto week 19 van 2018
wk19

De namen in willekeurige volgorde. Jan Oomen ; Jan Smit ; Peter Kools ; Henk Severijns ; Giel Backx ; Corné Lauwers ; Rene Stuijck ; Jeannette Stuijck ; Wiesje Smit ; Miranda Backx ; Carla Stuijck ; Tonny Oomen ; Margo Oomern en Beppy Smit. Deze prent is gemaakt op de hoek van de van Gaverenlaan en Baroniestraat in Alphen. 

Foto week 21 van 2018

wk21

Dit is “SJEF REIJNS”. Sjef had ook nog een broer namelijk Jos Reijns. De vader van deze twee was Drikske Reijns. Twee bekende ooms van Sjef en Jos waren de twee vrijgezellen Keeske Reijns en nog bekender was Janus Reijns die het orgel bespeelde in de kerk en soms zelfs in de week als éénling de H. Mis zong. Sjef heeft een tijd een boerenbedrijf gerund in Terover en is later verhuisd naar de Schellestraat.

Foto week 22 van 2018

wk22

Groepsfoto gemaakt op  Kleuterschool De Kindertuin in Alphen. De foto is gemaakt in het schooljaar 1981-1982

Bovenste rij: Michael van Loon, Mikäl Hermans, Eddy de Swart, Ronald de Bruin, Alphons de Roy, Joep Horevoorts, Monique Olieslagers, Tanja de Swart.

Middelste rij: Bram Buster, Susan Kokx, Igor Giebels, Ciske Baeten, Johan Olieslagers, Jeltje van Nuland, Corine Boomaars, Suzanne Leijten, Cretiënne van Loon.

Onderste rij: Carolien Horevoorts, Hans van Gorp, Cees Timmermans, meisje van de fam. Brekelmans die een poosje op Kwaalburg gewoond hebben????, Carolien Damen, Jacqueline de Jong, Beppie Smidt, Patricia van Enschot.

Vooraan: Esther Buijckx, Lianne Romme, Anton de Jong ( helaas veel te vroeg overleden).

Juf. Willy Fasen- Rijntjens.

Foto week 23 van 2018

wk23

We zien op deze foto links Nelly, in het midden haar broer Piet en rechts zit hun broer Ad van Tilborg. De mevrouw in het midden was uit Chaam afkomstig en was de hulp in de huishouding van Gust en Anna Van Tilborg die aan de Baarleseweg een aannemersbedrijf hadden.

Foto week 24 van 2018

wk24

Dit is Joan Segers die vele jaren samen met zijn broer Willem heeft ingewoond bij het echtpaar Sjefke Oomen en Anna Segers. Het woonadres was Oosterwijksestraat. Joan en zijn broer Willem zijn altijd vrijgezel gebleven. Op de foto zien wij Joan als Gildebroeder in vol ornaat met gildehoed op en op zijn revers het zilveren Gilde-insigne van het Sint Willibrordusgilde uit Alphen.

Foto week 25 van 2018

wk25

De bovenste rij van links naar rechts: Fons Sprangers ( was een zoon van Sjef Sprangers en woonde vroeger op De Hoevens), in het midden staat Meester De Vuijst, dan komt Ad Verhoeven ( was een zoon van Sjef Verhoeven uit Terover) rechts daarvan staat Sjaak Brouwers van Boshoven. De rij in het midden: Sjef Stuijk, Jan Verhoeven (echtgenoot van Zeva), Kees Peijs en daarnaast Tiny van Sas. Op de onderste rij zitten: Sjaak Kools (zoon van Bart Kools); Wim van Gorp (Schellestraat); Kees Verheijen (Honseind) en onderaan rechts zit Louis De Leeuw (Harmonie)

Foto week 26 van 2018

wk26

Jan Verhoeven is de jongeman links op de foto. Helaas is Jan op jonge leeftijd overleden. Jan was architect. Naast Jan, de 2e van links dus, staat Jan Haneveer, deze Jan woonde aan het Bels lijntje in het routehuisje N0. 18 op Boshoven.

Foto week 27 van 2018

wk27

Welke klas is dit?

Foto week 31 van 2018

wk31

Burgemeester Jonkheer Mr. Johannes Jacobus Maria Smits van Oyen

Foto week 32 van 2018

wk32

Leo van Gorp en Gust de Jong

Foto week 34 van 2018

wk35

Foto week 36 van 2018

wk36

Foto week 37 van 2018

wk37

Piet en Riet Jansen; Cor Kokx- van den Buijs en Cor Teeuwes - van Gool

Foto week 38 van 2018

wk38

Foto week 40 van 2018

wk40

Bovenste rij vlnr: Francois  van Gestel; Wim Segers; Gust Huijben; Chris van Hal; Cees van Sas.
Onderste rij vlnr: Johan Meeuwsen; Jan van Hal; Sjannie Heuvelmans

Foto week 41 van 2018

wk41

Foto week 42 van 2018

wk42

Liza Vaarten-Hendrickx; Mevr. Oomen-Aarts; Mevr. van Hees-Couwenberg; Pieta Huijben- Jansen

Foto week 43 van 2018

wk43

Toon van Loon als peuter

Foto week 44 van 2018

wk44

Duivenmelkerskampioenschap in 1980.
Bovenste rij vlnr: Jef Huijben; Jos Leuris; Mevr van Dun; Jos van Dun; Mevr Backx; Pietje Backx  en Pietje Verheijen. Op de voorgrond Ad Scharlakens en Pietje Koks.

Foto week 45 van 2018

wk45

1. Maria van Rooy; 2. Phily Oomen; 3. Els Struijk; 4. Marian Antonisse; 5. Greet Slegers; 6. Gina van Gorp

Foto week 46 van 2018

wk46

Eerste elftal VIOLA 1981
Bovenste rij vlnr: Johan van Zundert (trainer); Jan Snels; Jack van den Ouweland; Luc vabn Hoek; Kees van Zon; Jan van Hoek; Frans van Alphen; Toon van Ginhoven.
Onderste rij: Toon Timmermans (verzorger); Ad Wilthagen; Ad de Jong (Schellestraat); Ad Geerts; Ad van Hoek; Jan Verhoeven (Engelbertstraat); Jan Wilthagen. 

Foto week 49 van 2018

wk49

Bovenste rij vlnr: Jan Bijlsma; Gust Huijben (Jef zoon); Corne Lauwers; Johan van den Broek en leider van deze groep Janus Huijben. Onderste rij vlnr: Jan Verhoeven(Frans zoon); Jef Driesen en Herman Backx

Foto week 50 van 2018

wk50

Onderste rij van links naar rechts. Carla van den Broek; Corry Brock; Petra Smit en Annita Willemsen. Bovenste rij: Ivo ( ?? ) ; Thea Brock; Petra Baeten; Wilma Geerts en Fons Soentken.