Foto's van 2017 (Klik op de foto voor vergroting)

 

Foto week 1 van 2017

wk01 
Wij zien op deze foto van links naar rechts: Louis (Lou) Vermeeren; in het midden Drik Schellekens en rechts staat Sjef Vermeulen. Alle drie woonden in die tijd op De Hoogt.
 
Foto week 3 van 2017
wk02
De man op de foto is Kees de Vet en Kees was afkomstig uit Gilze, de dame op de foto is Riet Hendriks en Riet was afkomstig uit Baarle. Het is niet zo vreemd dat er niet veel herkennende reacties bij ons zijn binnengekomen want vrij snel nadat dit koppel was getrouwd zijn deze naar Canada verhuisd en dat is inmiddels al heel wat jaren geleden. Al vrij snel na hun emigratie is Kees in het Jaar 1979 in Canada overleden. Riet is afgelopen jaar in Canada overleden.
 
Foto week 4 van 2017
wk04
Op de foto staat JOS van GORP (de Boer) uit de Zandstraat. Jos is geboren in het jaar 1925 en de foto als "herinnering aan mijn schooltijd" is gemaakt in 1933.
 
Foto week 5 van 2017
wk05
De dame links op de foto dit is C. Brock (later Oomen-Brock) die was werkzaam in het gezin waar de 5 meisjes deel van uit maakte. Op deze foto staan namelijk 5 zusjes van links naar rechts: Cor Segers; Net Segers; Anny Segers; Ria Segers en de kleinste vooraan is Jo Segers. De foto is gemaakt bij de bekende put aan de Oosterwijksestraat 21.
 
Foto week 6 van 2017
wk06
We beginnen links op de foto en van achter naar voren: Jan van Riel; Jan van Roesel; Jac Jansen; Jan Jansen; Bert Graafmans en Jac Wouters. we vervolgen de rij rechts en ook weer van achter naar voren: Piet Schellekens; Martin Lucassen; Mart van Hees; Toon van den Abbeelen; Frans Vermeulen en als laatste Gerard de Beer.
 
Foto week 7 van 2017
wk07
De voorste rij vlnr:. Marlies Huijben (van de bakker); Wil Driessen; Joke Verheijen (Dochter van Pietje) en rechts vooraan is Annet Koks ( dochter van Jan Koks v.d. Goedentijd). Achterste rij vanaf links: Elly Biemans; Ellie de Leeuw (post) en rechts zit Francien Snels. Op de achtergrond van deze foto werd Coby Aarts (Juwelier) nog herkend. Dit zal ongeveer 55 jaar geleden zijn geweest. De school waarop deze meisjes zaten was de toenmalige VGLO, deze was gevestigd aan de Molenstraat in Alphen.
 
Foto week 8 van 2017
wk08
Sjef de Laat en Dina Kools (Boshoven) vierden hun 25 jarig huwelijks- feest.
De personen die zitten. v.l.n.r. : Jan de Laat; Miet de Laat; Frans de Laat; Sjef de Laat; Dina de Laat-Kools; Kees de Laat; Pieta de Laat en Janus Vermeer.
De personen die staan v.l.n.r. : Drik Vermeer; Nelly Vermeer-van Erven; Bart Kools; Toon Kools; Toos Kools- Brouwers; Sjef Kools (Venweg); Jo Kools - van Loon; Jan Blous; Tonia Blous-Koks; Fons Olieslagers; Liza Olieslagers- Kools; Graat Kools; Marie Schellekens-Kools; Drik Schellekens; Frans Kools; Fons Kools; Nol van Erven; Jana van Erven - de Laat
 
Foto week 10 van 2017
wk10
Op de foto zie je Piet, Mart en Kees Vermeulen. en de hond Hector. Op de achtergrond de Alphense bossen waar je toen nog overheen kon kijken. De foto is gemaakt bij het huis van Sjef en Nel Vermeulen in het bos aan de Chaamseweg.
 
Foto week 11 van 2017
wk11
Het bruidje van de foto is: Jo de Roy. Jo woonde in die tijd op de Druisdijk in Alphen en deed toen in 1954 haar communie. Dat was de laatste keer dat de communie in de Noodkerk werd gevierd, want een jaar later was de nieuwe Sint Willibrorduskerk klaar en vonden uiteraard de plechtigheden daar plaats. Jo had een jongere zus met de naam Toos en een oudere broer met de naam Louis. Jo is onmiddellijk na de lagere school naar de MMS in Dongen gegaan. Dat was een internaat. Jo is geboren in 1946 en dus inmiddels 70 jaar oud.
 
Foto week 12 van 2017
wk12
Men ziet hier een groep mensen die verzameld zijn aan de Noordelijke zijbeuk van de nieuwe Sint Willibrorduskerk om daar de "eerste steen" te leggen. Dit vond plaats in 1954 en in 1955 vond het officiële inwijdingsfeest plaats. Het geheel stond uiteraard onder leiding van Pastoor Binck. Natuurlijk waren er meerdere personen actief om dit allemaal te realiseren. De belangstellende kleuter is Ton Oomen
 
Foto week 13 van 2017
wk13
Deze foto is gemaakt in de Heuvelstraat ter hoogte van de woning van de familie Backx. We herkennen hier heel duidelijk Tonnie Oomen als misdienaar, Tonnie was een zoon van koster Oomen. Heel duidelijk Pastoor Binck. Links boven Ton Oomen is nog juist kapelaan Willemen te zien, dan zien we nog Jos van Gorp (v.d. Boer) en achter de pastoor loopt kapelaan Arts die lid was van de CSpS, de paters van de Heilige Geest, die o.a. een opleiding voor broeders hadden aan de grens.
De man met pet is Louis Pluijm, daarnaast Gust Pluijm en uiterst rechts staat Marie Pluijm- Segers
 
Foto week 14 van 2017
 wk15
V.l.n.r. Robbie Senden (Molenwijk); Francois de Jong ('t Sas); ? onbekend ?; Richard Klaassen (Molenwijk); William Verschuren (Nieuwstraat) en uiterst rechts staat Jan de Swart (Boslust).
 
Foto week 18 van 2017
wk18
Het kereltje is Harrie Blous, zoon van Harrie Blous en Riet Verhoeven uit de Nieuwstraat in Alphen.
 
Foto week 19 van 2017
wk19
Dit is de Rode trein die vertrekt naar Lourdes. De Belgische Bedevaart. Ik zelf ben Mieke Haans- de Beer vooraan met dat gebloemde blousje, sta wat voorover gebogen verder staan op de foto Margriet Vromans, Miriam Vromans, Corrie de Beer-van Gorp, Ton Pijnenburg, Ton van Gool, Anneke de Beer-Ketelaars, Riet Wouters, Kees Vermeren die was brancardier, Cor Pijnenburg-Jonkers, Anneke Hermans, Toos Pijnenburg, Joaneke Reijnders-Moeskops, Anneke van Gorp-Lemans. Dit ging uit van de Vrienden van Lourdes uit Baarle Nassau en de regio Antwerpen. 
 
Foto week 21 van 2017
wk21
Bovenste rij: An van Beckhoven; Theo Lauwers; Frans Tuijtelaars; Ton van Hoek; Niek van den Broek; Jan Soethout (concierge); Ad van de Ven; Jan Geerts en Elly Remeijssen. Middelste rij: Cees van de Wielen; Loes van Eijck; Yvonne Eras; Mien van de Westelaken; Ans Backx; Jan Joosen; Lysette van Kujc. Onderste rij zittend: Jan Mathijssen; Henk van de Ven; Jeanne Wadzeels; Allies Laurijsen; Willy Reijntjes en Wilma Peeters.
 
Foto week 22 van 2017
wk22
Wij denken dat deze foto ongeveer 55 jaar geleden is gemaakt. Volgens een van deze jongens ging de fietstocht die keer naar "Elst", dat is niet bij de deur, maar regelmatig werd door deze jongelui toen een verre fietstocht gemaakt. Vlnr.: Kees Verheijen (Jan.zn) Zandstraat; Chiel van Loon; Kees Verheijen (Frans.zn) Baarleseweg; Frans de Leeuw; Karel Geerts (Boshoven) en uiterst rechts staat Lauran Klaassen.
 
Foto week 23 van 2017
wk23
Duidelijk Louis Kennes en ook een beetje verderop Jos Reijns te herkennen. Duidelijk is dat deze foto is gemaakt vooraan in de Sint Janstraat te Alphen. Op deze foto denken wij dat de Ponyclub De Paardenvriendjes staan met daarachter Rijvereniging De Paardenvriend ook uit Alphen. 
 
Foto week 24 van 2017
wk26
wk27
Dit was ter gelegenheid van de opening van het mooie museum in 1972. Wij zien hier op de foto’s dat Liza Kokx de openingshandelingen verricht middels het verwijderen van een vlag zodat deze herinneringsplaat zichtbaar wordt. Liza was de huishoudster van Pastoor Binck. Dit alles heeft navolging gekregen van een groep enthousiastelingen die heden ten dagen nog zorgen dat dit alles op een fantastische manier tentoongesteld wordt in het alom bekende “Witte Kapelleke”. Uiterst links Piet van Schelven met daarachter Pieter en Miet van Eijck van de Baarleseweg
 
Foto week 28 van 2017
wk28
Louis Vermeeren is op latere leeftijd getrouwd met Kee Verheijen van de Baarleseweg waar zij een snoepwinkeltje had en waar velen van ons voor het eerst televisie-uitzendingen hebben gezien. Louis was bij de meeste bekend als “kolenboer” en hij noemde zichzelf in de week “voerman” en zondags was dat “voerheer” volgens zijn eigen zeggen.
 
Foto week 29 van 2017
wk29
Het bos waar deze twee werkzaam zijn was gelegen achter de woning van Stan Geerts op Boshoven. In de volksmond werd dit bos "Hupkesbos" genoemd. Het bos was eigendom van de familie Huijben (van de Goedentijd). De gebroeders van Sas mochten dit bos rooien en wanneer alles netjes was opgeruimd dan mochten zij deze grond verder ontginnen en gebruiken voor weiland of om gewassen op te telen. Het hout werd afgevoerd en de restanten werden opgestookt en dat is nog duidelijk te zien op de foto. Op deze foto zien wij links met albino-pet Ad van Sas en rechts met een gewone pet op staat broer Jan. Ad en Jan van Sas woonden in die tijd aan de Prinsenhoeflaan in Alphen. Het waren twee zonen van Kees van Sas en Rika Horevoorts. Het gezin bestond verder nog uit Tiny, Zus en Ria van Sas.
 
Foto week 30 van 2017
wk30
Wij zien hier op de foto “Ad Olislaegers” staan samen met twee paarden waarmee hij in de bossen werkzaam is met het uitslepen van omgezaagde bomen. Ad die helaas op een veel te jonge leeftijd (32 jaar) door verdrinking om het leven is gekomen op 25 augustus 1974 in Stavenisse Tholen, was getrouwd met Carolina Olieslagers uit Chaam.
 
Foto week 31 van 2017
wk31
Bovenste rij v.l.n.r.: Annie Oomen; Wil Driessen; Ellie de Leeuw; Rina Haneveer en Toos Blous. Voorste rij v.l.n.r. Jeanne Willemsen (Baarle); Elly Biemans; Marlies Huijben; Anneke de Swart en Joke Huijben. De aanleiding was het behalen van het diploma van hun VGLO studie die zij op de huishoudschool in Alphen met succes hadden volbracht.
 
Foto week 33 van 2017
wk33
Deze foto gemaakt in ( juni ?) 1932. Ter gelegenheid van het feest van Cornelia Oomen - Horevoorts, die toen de mooie leeftijd van 100 jaar had bereikt, was een praalwagen gebouwd waarop de buurtgenoten dit feest luister bijzette.
 
Foto week 34 van 2017
wk34
Jaarlijks werd in Alphen “Tour de Kiek” verreden, een wielerwedstrijd die gehouden werd op gewone fietsen. In de loop der jaren was dit op verschillende parcoursen in de buurt, uiteraard, van De Kiek en de finish was op het Looneind. Ook in 1983 (foto) is deze wedstrijd gehouden.

De foto is gemaakt net voor de start van de wedstrijd van de “dikke bandenrace” ook wel “platte sturenfiets” genoemd. Wij herkennen op deze foto Piet de Leeuw (Fr.zn.) die links van de jurywagen stond en toen dienst deed als EHBO’r. Op de jurywagen menen wij Frans Verhoeven (post) en Piet Toonen te herkennen. Het dubbelloops jachtgeweer waarmee het startschot werd gegeven door wethouder Jan de Jong is ook nog net te zien boven de wielrenners die klaar staan om te vertrekken. Onder de deelnemers waarvan sommige zich in ludieke kleding bevinden zien wij v.l.n.r. met enkele onbekende ( ? ) daar tussen: Peter Verhoeven als ober; Ad Lauwers; Guus Huijben met transportfiets; Piet de Leeuw (Jef zn.), daarnaast Frans Timmermans en de wielrenner uiterst rechts is Ad Stoffelen.

Foto week 36 van 2017

wk36

Op deze foto staan 3 kinderen van Gust en Anna van Tilborg (aannemer) van de Baarleseweg. De kinderen zijn . vl.n.r. Nelly van Tilborg; Piet van Tilborg en Ad van Tilborg. De dame die ook op deze foto staat kwam uit Chaam en was de hulp in het huishouden van de familie van Tilborg.

Foto week 37 van 2017

wk37

Gust de Leeuw en wie nog meer?
 
Foto week 47 van 2017
wk47
Yvonne de Vuyst; Wil van Hal; Zus de Leeuw; Hilda van Tilborg; Loes de Jong; Wil Driesen; Corrie Jansen; Ada de Leeuw; Elly de Leeuw; Marianne van Bergen; Marianne de Vuyst; José Jansen; Joke Wilthagen; Remolda de Swart: Corrie de Swart: Jaqueline Martens en Marianne Loots.
 
Foto week 48 van 2017
wk48
Rob Schellekens, die getrouwd is met Bianca Jansen. Zij wonen in Riel.
 
Foto week 50 van 2017
wk50
Dokter Broekman. Deze foto is gemaakt in 1958.. Inmiddels is dokter Broekman samen met zijn vrouw (die hem vaak heeft geassisteerd) met verdiend pensioen.