Foto's van 2014 (Klik op de foto voor vergroting)

Foto week 53 van 2014

wk53 

Bij de Barbarakapel op de Goedentijd wordt Burgemeester Jhr. mr. J. J. Smits van Oyen verwelkomd door wedhouder Roelands en het hoofd van de school Piet de Vuijst

Foto week 52 van 2014

wk52

De hoofdpersoon op deze foto is Corrie Verboght die na 28 jaar leidster te zijn geweest in de peuterspeelzaal te Alphen gaat stoppen en nu gaat genieten samen met haar man John van haar welverdiende vrije tijd.

Foto week 51 van 2014

wk51

Ria van Beek-Oomen en haar vriend Arie Kolleman uit Riel. Deze 2 personen bezoeken de expositie "Alphense en Rielse boeren en hun melkfabriek". Deze tentoonstelling vond plaats in de zomer van 2012.

Foto week 50 van 2014

wk50
Van links naar rechts: Jo Michielsen uit Ulicoten, Jo had toen verkering met de prins van dat jaar namelijk Kees van Gorp en deze prins staat pal ernaast. Dan Riet Verhoeven - van Gorp die samen arm in arm staat met Cor Toonen. Uiterst rechts staat Frans Verhoeven

Foto week 49 van 2014

wk49

Dit monument is in 1992 door familieleden van Toon Oomen onthuld. In october 2013 is dit monument rondom van een mooie nieuwe bestrating voorzien en is beter toegankelijk gemaakt en bovendien is er toen een bord geplaatst wat wijst naar deze plek. Op 7 oktober 2013 is dit geheel opnieuw onthuld met de nodige seremonie die daarbij hoort. Dit monument wat verwijst naar de fusillade door de Duitse bezetter (7-10-1944) van 3 personen, namelijk; Toon Oomen, Willy van den Corput en Felix Roelen (die dit overleefd) ligt aan de bosrand, halverwege de weg Alphen - Chaam
wk49a

 Foto week 47 van 2014

wk47

Leny van Dongen uit Alphen

Foto week 46 van 2014

wk46

Het is de boerderij van de familie van den Abbeelen uit Riel. Het adres was Looienhoek 1 in Riel.
De man met pet op is Tinus van den Abbeelen met daarnaast waarschijnlijk 4 van zijn kinderen en daarnaast hun moeder Dina van den Abbeelen- Kools.

Foto week 44 van 2014

wk44
Bij het mastappels rapen in de bossen van 't Zand had men een jong reekalfje gevonden wat er slecht aan toe was. Met veel moeite en inzet heeft men geprobeerd om het kalfje in leven te houden, helaas is dat niet gelukt. Het gestorven beestje ligt op de foto op een tafel met daarom heen de kinderen uit de buurt.
Wij geven hierbij de nummers met de namen. 1 - Jan van Alderen , 2 - Ad Horevoorts (OF Ad v/d Buijs , 3 - Corrie Wouters , 4 - Jan Wilthagen , 5 - ??? , 6 - ??? , 7 - Ad van Hal , 8 - Will van Hal , 9 - Netty Verheijen , 10 - Cris van Hal , 11 - Will Driesen , 12 - ??? , 13 - Joke Verheijen , 14 - Jan Baeten , 15 - Ria Wilthagen , 16 - Teer Wilthagen (buurman) , 17 - Jan Wouters , 18- Frans Wouters , 19 - Ria van Hal , 20 - Frans Wilthagen , 21 - Nelly Verheijen , 22 - Jan van Hal.
Klik op de foto voor een ongenummerde uitgave.

Foto week 42 van 2014

wk42
Het gebouwtje op de foto werd in de volksmond `De Politiepet' genoemd. Dit gebouw stond midden in de bossen van ´t Zand, ongeveer waar nu de grote recreatieplas ligt.
Op de foto staan Cees van den Broek en Riet Willemsen. De foto is gemaakt in 1958.

Foto week 41 van 2014

wk41

De toneelvereniging Riel.
Bovenste rij v.l.n.r. Jos Hendriks ; Mart van Hees ; Rien van Eijck ; Toon der Kinderen ; Piet Zeegers ; Geert Cornelissen ; Jack Jansen en Drik van Hoof.
Onderste rij v.l.n.r. Janus van Roessel ; Geert de Beer ; Sjef van Gorp ; Frans Ansems ; Toon van Hees ; pastoor Janssen ; Tinus van Eijck en Frans van Mierlo.

Foto week 40 van 2014

wk40

Van links naar rechts: Dini Koyen-de Werd; haar broer Gijs de Werd uit Alphen en uiterst rechts Fientje Hermans.
De foto is gemaakt bij een reünie van de Pius X Lagere school van Riel. De datum was 9 oktober 2005. De reünie vond plaats in de Leybron te Riel.

Foto week 39 van 2014

wk39

Jan, Peter, Tonny, Kees en Anny van den Brand uit Riel.
Hun ouders waren Jan van den Brand en Sjaan de Brouwer.
Het gezin van den Brand woonde in die tijd ('60) op de Alphenseweg 2 in Riel.

Foto week 37 van 2014

wk37

Vier generaties Jan Mathijsen uit Alphen

Foto week 35 van 2014

wk35

We zien het gouden echtpaar Keeske Aarts met zijn vrouw Sjo, deze worden geflankeerd door Rietje Timmermans en Ad van Eijck.
Dan staan ook op deze foto de bordendragers van "50" en het jaartal "1961" en dat zijn Ad van Gorp (zoon van Jaan van Willekes) en Jozef van Meer. De bruidsjonker in het midden is Tonnie Oomen (zoon van Harrie Oomen) dan noemen we: Jo Kleiren: Ria Stuijk: Annie van Eijck: Gerrie Oomen: Maria Oomen: Corrie van Bavel: Corrie Oomen: Lizan de Leeuw: Marlies van Eijck: Harriette van Bavel: Ria Severeijns: Corrie Graafmans: Nel Bekkers: Karel van den Berg: Nel Bruurs-van Gorp: mevr. Bekkers-de Vet: mevr. van Eijck-Fens: Toon Aarts en mevr. Aarts-Aarts.

Foto week 34 van 2014

wk34

Pastoor Jansen samen met Frans Ansems.  Bij deze gelegenheid werd het Wit-Gele Kruisgebouw in Riel ingezegend en dat zal in 1962 zijn geweest of de foto is genomen bij de opening van het nieuwe melkfabriek te Riel op donderdag 28 april 1960. De pastoor heeft toen het gebouw ingezegend. het nieuwe melkfabriek heeft dienst gedaan van 1960 tot 1973.

Foto week 33 van 2014

wk33

Van links naar rechts: Oscar Groetelaar; Piet Soethout; Johan Cruijff; Edwin de Swart; onder: Eric Krijnen en Jack Verhoeven. De foto is gemaakt in Rotterdam tijdens een beurs.

Foto week 32 van 2014

wk32

Majorette corps haalt de wandelaars op.

Foto week 30 van 2014

wk30

Intocht van de wandelaars.

Foto week 29 van 2014

wk29

Van Rechts naar Links: Harrie in 't Ven (Hoofd van de school); Corry de Beer; Jeanne Aerts; Corry Vermeulen (dochter van meester Vermeulen) en uiterst links op de foto staat Ad Oomen (zoon van Nol Oomen, St Janstraat, Alphen)

Foto week 25 van 2014

wk25

Een foto die begin jaren 50 is gemaakt in de Norbertus Lagere School die toen gevestigd was aan De Hoogt in Alphhen. Op de foto v.l.n.r. Harrie in 't Ven; Gerard de Rijk; Fons Pijnenburg; Huub Storm; Piet de Vuijst en Piet van Gool.

Foto week 24 van 2014
wk24

De heer Kampen en mevr. Brouwers

Foto week 22 van 2014

wk22

De voorste rij v.l.n.r. Fransien Lauwers; Rita Brock; Annie Pluijm; Gerda Horevoorts; Henny Damen; Rikie Horevoorts; Lia Bekkers; Jose Zoontjes; Ria Damen; Thea Zoontjes en Marian van den Heijning. 
Dan de rij die daar op hun knieen achter zitten, ook weer v.l.n.r. Jan Pluijm; Jan van den Heijning; Corry Graafmans; Jose Hermans ( Druisdijk); Janny van den Heijning; Janny Kleiren; Corry van den Heijning en Toos Adriaansen.
Achterste rij v.l.n.r. Cor van den Heijning: Jos Damen: Frans Jansen (terover); Fons de Swart; Wim van den Heijning; Karel van den Heijning; Wil van den Heijning; Piet van den Heijning; Bert van den Heijning; Johan van den Heijning; Wim Pluijm (Chaamseweg); Fons van den Heijning en Peter Kools (Oisterwijksestraat)

Foto week 20 van 2014

wk20 
Bedevaartgangers naar Scherpenheuvel.

Uiterst rechts Cees Vermeeren links daarvan Huijben ( schilder) even verder met pet Jan Zegers
Op de voorste rij ( gehurkt) vijfde van rechts Jan Damen en Piet Vromans rechts van Jan.
Voor het bordes met bril Cees Vromans.
Op de trap van het bordes: Cor Vromans met Jan de Vet dan José van Abeelen met Geert Vromans
Op het bordes Joost vd Broek met Wil Zegers
Midden voor gehurkt Jan vd Broek met Joost Vromans links van hem
Achter Jan Damen de oudste zoon van Huijben (schilder) met links van hem zijn vrouw en daarnaast Wim Zegers
Uiterst links met vaandel ? van Tilburg

Foto week 18 van 2014

wk18

V.l.n.r. Betje Timmermans-Smeekens, Marie Pluijm- Segers, Anna Oomen- Segers en Jana Segers- van Gorp.
Deze foto is gemaakt ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de KVO (Boerinnenbond) Het jaartal was 1981 en de foto is gemaakt in de huidige kerk van Alphen

Foto week 17 van 2014

wk17

Van links naar rechts: Jan van Eijck (Pieters zn.) : Ad Jansen (Piet zn.) : Gerard van Gorp (Oisterwijksestraat) : Jos Backx (Sjef zn.) : Harrie Oomen (koster) : Kees Wouters (Dre zn.) : Meester Jan Baeten : Henk Jansen (douane Baarleseweg) : Karel de Swart : Wil van de Buijs : Guust Vermetten en het manneke zittend met de bal in zijn handen is Wil de Jong (Barbarakapel).

Foto week 15 van 2014

wk15

 

Het bruidspaar Frans Lemans en Annie van den Abbeelen uit Riel, toen zij op 21 april 1964 in het huwelijk traden.

Foto week 14 van 2014

wk14

Op deze foto staan Marietje Geerts en Janus Haneveer. Op de achtergrond van deze foto Gustje Aerts samen met zijn vrouw. De foto is gemaakt tijdens de kermis in Riel in het jaar 1955.

Foto week 13 van 2014

wk13

Vooraan v.l.n.r. Louis de Rooy: Sjef de Leeuw: Wim Segers en Jozef van den Broek.
Middelste rij: dirigent Janus de Jong: Voorzitter Gerrit de Bakker: Harrie Oomen en Jan Bastiaansen.
Achterste rij: Piet Lauwers: Frans de Leeuw: Leo van den Brand: Frans Huijben: Wil Mannien: Kees Geerts: Ad Huijben: daarachter Piet Biemans: vervolgens Kees Verheijen: Mart Verhoeven en als laatste Piet de Bakker.

Foto week 12 van 2014

wk12

De foto is ruim 50 jaar geleden gemaakt in De Efteling. Deze kinderen met begeleiders kwamen in de Efteling als beloning voor het deelnemen aan een prosessie die gehouden werd op Sacramentsdag in de tuinen van de Paters van Nieuwkerk.
De kinderen kwamen allen van de Boslust; Oisterwijksestraat; Looneind; Schellestraat; de Poppelseweg uit Goirle; het buurtschap Aal en natuurlijk ook de kinderen die direct in de buurt van het klooster woonden. Ze moesten allen al naar school gaan om te mogen deelnemen.
Dat het een serieuze zaak was blijkt wel uit het feit dat ruim een week voordat de processie plaatsvond alle kinderen naar het klooster moesten komen om kleren te passen die behoorden bij deze processie. Het moest een mooi geheel zijn.

Foto week 11 van 2014

wk11

Bets Leemans uit Riel en Toon Havermans uit Alphen.

Foto week 10 van 2014

wk10

 

Cor van Meer samen met Ad Kleiren, gefotografeerd op het plein voor de noodkerk. Aan de auto's, die daar in de buurt staan geparkeerd, schatten wij dat dit in de jaren '50 moet zijn geweest

Foto week 9 van 2014

wk09

Dré van Meer samen met Anneke Severijns (Anneke Bal) van het Looneind

Foto week 8 van 2014

wk08 

Op deze foto wordtt Jan Brouwers gefeliciteerd door burgemeester Osse. Op de voorgrond staat de vrouw van Jan namelijk Liza Brouwers. De foto is gemaakt ter gelegenheid van het feit dat Jan 50 jaar lid was van Harmonie Vlijt en Volharding.
Tussen de burgemeester en Jan Brouwers zien we Tinie Horevoorts staan, die toen de tamboermaitre was van de drumband. Het kereltje wat met een scheef koppie net boven de arm van de burgemeester naar de fotograaf kijkt is Jan Biemans en het ventje wat links achter Liza Brouwers staat is vermoedelijk Ad Blous. 

Foto week 7 van 2014
wk07

Bovenste rij v.l.n.r. Jos Lemans; Nies van den Brand; Tinus van Eijck; Jan Huuybrechts en Neel Lemans.
De onderste rij v.l.n.r. Harry Timmermans; Toon Peeters; Toon Klaasen (met bal); Bartje van Kaathoven; Noud van den Brand en Ad van Eijck.
Deze fioto is gemaakt ter gelegenheid van de Gouden Bruiloft van Kiske Verhoeven- Stijaart aan de Goorweg-Zandeind in Riel en de datum was dinsdag 18 mei 1954.

Foto week 6 van 2014

wk06

Deze Prins(Hannes 1) is Hans van Gorp (Hans van Koos van Janus van Nolle) Hans woonde in die tijd op het adres Goedentijd 1.

Foto week 5 van 2014
wk05

Op deze foto's van links naar rechts: Adriënne, Elly, Rian en Jan Mathijssen. Dit waren 4 kinderen van Jan Mathijssen en Jeanne Trommelen.

wk05b

Dezelfde personen op de foto maar dan gemaakt in 2013

Foto week 4 van 2014

wk04

De familie Stabel die vooraan links in de Sint Janstraat in Alphen woonde. De foto is genomen in 1925

Foto week 3 van 2014

wk03

Op de foto zien wij staande v.l.n.r. Jan Mathijssen; Ad Geerts (Pietje zn.); Bart Huijben (Janus zn.) en Ton Veroude. Vooraan zitten v.l.nr. Guido Lamberti; Joop de Vuyst en Toon Timmermans. De foto is genomen in 1967.

 Foto week 2 van 2014

wk02

Fons Kools staat met zijn vrouw (meisjesnaam Aarts) voor de boerderij. Deze boerderij lag bijna tegen de Chaamse bossen aan in de Ulicotensebaan in Alphen.

Foto week 1 van 2014

wk01a

Op deze foto uit de jaren '70 staan v.l.n.r. Wil Jansen; Gust Meeusen; Ad Blous en geheel rechts Toon Timmermans.