Foto's van 2012 (Klik op de foto voor vergroting)

Foto week 51 van 2012

wk51

Op 27 december 2012 vieren Jos Michielsen en Ria Kools dus hun "Gouden Bruiloft". Jos woonde vroeger op de Goedentijd en Ria was afkomstig uit Terover.

Foto week 50 van 2012

wk50a

De voetbal vereniging Riel hebben in 1960 een dagtrip gemaakt met de bus naar België.
Bovenste rij: no. 1, Toon van Hees; 2, Dirk van Hoof; 3,Kees Lambrechts; 4, Fons Versmissen; 5 Pastioor Jansen; 6, Kees van Riel; 7, Nico Aerts; 8,Geert Janssens; 9, echtgenote van Sjef Versmissen; 10, Sjef Versmissen; 11, Piet Reijnders; 12, Wim Reijnders; 13, Netje Lemans-Ketelaars; 14, ???; 15, Lenie Versmissen-Houtepen; 16, Frans Versmissen; 17, Wim Wouters; 18, Bart Saman; 19, Riet Saman-van Hoof; 20, Regina v.d. Boer; 21, Wim v.d. Boer; 22, Kees Lemans; 23, ???; 24, Sjef van Riel; 25, Joke de Beer; 26, Ad van Bavel.

 

 Foto week 49 van 2012

wk49

Van links naar rechts. Sjef Boemaars; Ad van den Heijning; Louis de Rooij; Jozef van den Broek; Harrie Vermeeren; Piet Biemans; Kees Vermeeren en uiterst rechts Toon Boemaars

Foto week 47 van 2012

wk47

Voorste rij v.l.n.r. Toon de Jong van 't Sas; Vic van Gorp van de Mulder; Guust van Tilborg; Jan Willemsen; Graat Laurijsen; Jan van Bergen; Piet van Dun; Dinie Zeegers; Frans de Leeuw en Willeke Smeekens.
Middelste rij weer v.l.n.r. Jan van Eijck (veekoopman/slager); Lowieke Smolders; Sjef de Jong van 't Sas; Sjaak Eijkens; Jean van Gorp; Piet Vermetten; Toon Bernaerts; Jan Olieslagers en Gustje Smolders
Bovenste rij v.l.n.r. Kees van de Buijs; Sjef van Bergen; Waltheer Wilthagen; Toon Aerts; Jan Blous; Frans Verhoeven (Sus); Kees Stabel; Kees Krijnen; Jean Rijntjes; Jan Kniknie; Wim Vermetten en Sjef Reijns.

Foto week 46 van 2012

wk46

wk46a

De plaats van de foto: veehouderij met de naam "Kunstmatige Inseminatie De Oosterwijk" (DO) 
De meneer met lichte overjas aan en een donkere hoed op zijn hoofd is burgemeester ANCION. De man met de overall aan op de rug gezien Dré Backx. Ook moeten op deze foto Willeke Hendrickx en Graat Schellekens staan en waarschijnlijk ook Minister Zuurhof en Ingenieur Blauwhof

Foto week 45 van 2012

wk45

We zien hier de kinderen van Giel van Loon en Amelie van Hellemond.
Zij woonden destijds in WP (=wachtpost) 15 van het Bels Lijntje aan de Nieuwveldweg.
Dit huisje staat er nog steeds en er is flink aan verbouwd.
Op de bovenste rij v.l.n.r.:  Martha, Wil en Ria en onder v.l.n.r.: Toon, Jan, José en Jos.

Foto week 43 van 2012

wk43

Streeprokje met zwarthesje Kees van Bijsterveld, daarachter het zustertje is Hennie Zegers, die met pet weet ik niet, met muts is Janus Stabel, daarnaast staat Sjel Zegers en helemaal op de hoek staat Ad Van Oirschot en Toon Zegers met koksmuts. Vooraan zittend zijn jongens van Aerts en de derde is een jongen van Kennis. 

Foto week 41 van 2012

wk41

We gaan van links naar rechts op de foto en beginnen vooraan met de mensen die zitten.. To de Leeuw (J); Jan de Swart (T); Pieta Verheijen; Martinus Verheijen; Antoinetta de Swart; Anna de Swart (T); Koos de Swart (T) en Maria de Leeuw (P).
Dan gaan we naar de staande mensen ook weer van links naar rechts.
Jan de Swart (J); Frans de Leeuw (P); Dina de Leeuw (J); Koos de Swart (J); Toon de Leeuw (P); Sjef de Leeuw (P); Toon Broers; Net de Swart (J); Jan Frijters; Net de Swart (D); ? Smeekens (werkte bij T. de Swart); Net de Swart (S); Dieke de Swart (S); Tiest de Swart (D); Anna de Swart (J); Gust de Leeuw (P); Corrie Frijters; Roos de Leeuw (P) en Anna de Leeuw (J).

Foto week 40 van 2012

wk40

V.l.n.r. Liza van Gils-Jansen, Riet Wagemakers-Reijns en Riet Simons- Jansen afkomstig uit Riel

Foto week 39 van 2012

wk39

V.l.n.r. Sjo de Swart ( Geerts- de Swart ), Dina Kools ( de Laat - Kools ) en Thoke Brouwers ( Kools - Brouwers ) in 1954 met de bus op bedevaart naar Kevelaer

Foto week 38 van 2012

wk38

Het 60 jarig priesterfeest van pastoor Binck
We herkennen op deze foto heel duidelijk, Liza koks, Janus Huijben, Lieske van den Brandt-de Leeuw, Jan lauwers, Ad van Tilborg (Jan zn.) en Pieter van Eijck.

Foto week 37 van 2012

wk37

Wie is deze zuster?

Foto week 36 van 2012

wk36

De in die tijd jonge man die Brabants kampioen is geworden, is Harry Reijns.

Foto week 27 van 2012

wielerronde

We herkennen burgemeester D. Osse. Ook zullen de meesten Wim van Est herkennen op deze foto.
Maar wie is de renner en wie is de ronde miss?

Foto week 26 van 2012

pastoor riel

Hierbij de namen: Lenie Saman ; Jeske Pessers ; José de Bie ; Annie(Anneke) Vermeulen ; Wil Graafmans ; Cees van den Boer ; Mark Pessers ; Frans Vermeulen ; Pastoor Jansen ; Louis Verhoeven ; Annie van Beek ; Ton van Beek ; Fie Schellekens ; Mien van Poppel ; Ivo Pessers ; Wim Pessers ; Frans Boemaars ; Wiesje Verhoeven ; Henk Krijnen ; Pater Frans Vermeulen (Heeroom) ; Gust van de Vloet ; Frans Lemans ; Kees van Eijck ; Dhr. Proost ; Nard Schellekens ; Tinus van Eijck ; Annie of Toos van den Boer ; Sjef van Gorp.

Foto week 25 van 2012

dansschool

V.l.n.r. boven: Annie Oomen (v.d. koster); Piet van Puijenbroek; Annet Remijsen; Ton Oomen (v.d. koster); Jan Biemans; Erna Hermans; Rinie Huijben; An Bernaerts; ?? ; ? Huijben . Net achter het tafeltje zitten, ? Remijsen en Corrie Jansen.

 

 

Foto week 24 van 2012

gouden bruiloft

De gouden bruiloft van het echtpaar Adrianus Verhoeven en Diana Basemans op 30-05-1947. Het echtpaar werd gereden in de auto van hun "buren" ; de eerste auto van Baeten's schoenfabriek, een Morris Ten.
Het feestvierende bruidspaar was toen woonachtig in de Raadhuisstraat (toen A162, nu 31) net naast de looierij van Vaarten.

gouden bruiloft

De "groepsfoto" is gemaakt vanuit het woonhuis van het bruidspaar en er is een persoon herkend; op de achterste rij de 2e man van links zou Piet van Oorschot zijn, boekhouder bij Baeten's schoenfabriek, en hij woonde op de
Baarleseweg A79 in Alphen

Foto week 23 van 2012

fam Blous
Van links naar rechts: Jan Biemans; Harrie Blous en Ad Blous.
De foto die is gemaakt voor het kleine plantsoen vóór het toenmalige gemeentehuis. Van daaruit kon men de zuidelijke ingang nemen van de nieuwe Sint Willibrorduskerk die op die dag, zondag 2 juli 1955, werd ingezegend.

Foto week 21 van 2012

veteranen Viola

Veteranenelftal Viola
Bovenaan: Piet de Leeuw (Jf.zn); Gust van Sas; Frans van de Vloet; Kees de Leeuw (jf.zn.); Nico van Ooyen; Jef van Eijck; Ad v/d Heijning ???; en Janeke de Leeuw (jf.zn).
Onderste rij: Louis van Sas; Frans Meeusen; Bert Spijkers; Piet de Leeuw ( Jn.zn.) Toon van de Pol en als laatste Kees van Sas.

Foto week 20 van 2012

A-junioren Viola

A-junioren Viola kampioen in stadion Barcelona in 1976/77
Van links naar rechts: Toon Stoffelen ??; Peter van Bergen; Jan van Hoek; Wil Woestenberg; Theo van Elderen; Luc van Hoek; Jack van den Ouweland; ???; Jan Stuijk; Eddie Backx (de huidige voorzitter van Viola); ? Jansen ; en ? van Zon ?. Boven op de Dug-out zitten Toon van Ginhoven en Fons ? Soentken.

Foto week 17/18/19 van 2012

burgemeester van Ooyen Alphen

Deze foto is gemaakt tijdens de installatie van Jonkheer Smits van Ooyen als burgemeester van Alphen en Riel. Ook staat op deze foto de echtgenote van de pas aangetreden burgemeester. Van de voltallige gemeenteraad met wethouders hebben we enkele namen; we noemen de heren Roelands; van Merrienboer; Frans van Mierlo; Jan Blous; Snels en ook weten we de naam de toenmalige gemeentesecretaris, nl. Christ Baeten.

Foto week 16 van 2012

eerste H. Communie

Vanuit Riel een foto uit 1945 van een groep kinderen die in 1945 hun eerste H. Communie deden. Geen namen bekend.

Foto week 15 van 2012

beker carnaval

Het buurtschap Rabasta moest in in het jaar 1962 de met Carnaval gewonnen wisselbeker overbrengen naar het buurtschap Den Heuvel.
We herkennen :Pietje Geerts; Jan van Tilborg; Annie Baeten-de Graaf; Peter van Heumen; Jose van Loon; Ad Baeten; Pietje Vromans ?; Wil Manniën ?; Nel van Heumen-Hoosemans; Net Meeusen-Smolders; Fons Minnen; Beb de Leeuw; Jan Stabel en Piet Toonen

Foto week 14 van 2012

trouwfoto

Deze touwfoto is van meneer de Bruijn en mevrouw Hendrickx.
De datum van dit huwelijk was 22 november 1948.

 

Foto week 13 van 2012

schhooljaar 1968

Foto uit het schooljaar 1968.
Bovenste rij van links naar rechts: juffrouw Rita Loots; Frans de Leijer; Frank Rommens; Ton Oomen; John van Hoek; Ben Wouters; Piet Damen; Kees Huijben; Jeanny Oomen; Anja van Hoek en Christ Wouters.
De staande rij v.l.n.r. Miranda Baeten; Ad Rommens; Lucie van Bergen; Christ Baeten; Marianne Huijben; Marleen Bax; Jan Verhoeven; Ludgarde Bax; Anja Hendrickx; Henny Stoffelen; Myriam Huijben; Juffrouw Riet de Jong (Mevr. Wolfs) en Annet Verheijen. De voorste rij zittend v.l.n.r. Mathieu Roelands; Peter (John ?) Vermeulen; Theo Bergmans; Henk Seegers; Peter Timmermans; Jan Verhoeven; Ad Stoffelen; Johan Kennis; Frans Verheijen; Ans Verheijen; Miriam van Hoek; Wil Manders; Hannie Wouters; Corrie Klaasen; Lucien Stabel en Loes de Jong.

Foto week 12 van 2012

Harry in't Ven

Op de foto, rechts Guido Slock, die getrouwd is met Dinie v.d Hout, in het midden staat Harry in't Ven die binnenkort 86 jaar hoopt te worden. Beide waren onderwijzers aan de lagereschool in Riel. Over de persoon die links staat afgebeeld op de foto hebben wij geen tekenen van herkenning binnen gekregen.

Foto week 11 van 2012

kleuterschool

Wie vullen deze foto? Is er gelijkenis met de foto van week 13?

Foto week 10 van 2012

Sjaan van den Hout

De dame op de foto die in het confectie-atelier is gemaakt is Sjaan van den Hout die met Kees Damen (v.d. kapper) is getrouwd.

Foto week 09 van 2012

Toke Verheijen

Toke Verheijen was getrouwd met kleermaker Janeke Smeekens en heeft lange tijd gewoond in de Raadhuisstraat (Alphen) naast de Pastorie.

Foto week 08 van 2012
 
Jan, Toos, Nel en Piet Zegers
Van links naar rechts: Jan, Toos, Nel en Piet Zegers uit Riel. Jan en Piet zijn helaas overleden. De foto is op de basis school in Riel gemaakt

Foto week 07 van 2012

 putmik

Op deze foto staan v.l.n.r. Frans de leeuw (post); Ad van Tilborg; Frans Oomen en daarnaast staan Huub Geurts met zijn vrouw. Deze foto is gemaakt bij de opening van de "putmik" in het jaar 1980.

Foto week 06 van 2012

Daan de Groot

In 1959 is, ter gelegenheid van het 1250 jarig bestaan van Alphen, een wielerwedstrijd georganiseerd voor proffesionals. De winnaar was "Daan de Groot", die hier op de foto gehuldigd en toegesproken wordt door Frans Verhoeven met daarnaast Piet Toonen die de beker voor de winnaar in zijn handen heeft. Wij herkennen op deze foto ook nog Ad Remeijsen van de Goedentijd en bij nadere bestudering ook nog de meisjes van Loon en in 't Groen. Deze twee meisjes staan aan weerskanten van Frans verhoeven.

Foto week 05 van 2012
Historische optocht

Het jaar 1959 van de fantastische Historische optocht die werd gehouden omdat Alphen dat jaar 1250 jaar bestond. Jef Driesen die op een voortreffelijke mannier deze haan toen heeft uitgebeeld.

Foto week 04 van 2012 

inpannen

Ik, Jan Rijntjens, herkende onmiddellijk onze oude boerderij op de achtergrond (Toen Hondseind 2, inmiddels Hondseind 3) De geplaatste foto is genomen op het Hondseind nummer 1 te Alphen bij de familie Bax. Volgens mij gaat het om het "inpannen" van Cor Olieslagers uit Baarle met mijn buurjongen Frans Bax ( zij waren een dag eerder getrouwd). Op de Foto: In de deuropening onze nieuwe buurvrouw Cor(rie) Bax-Olieslagers. In de stoel Frans Bax. links van de stoel Kees Zeegers (van Hondseind 3, aan de overkant van de straat). De rechtse stoeldrager was Jâon Rijntjens, mijn vader. OOk op de foto Toon de Swart en Frans Kools

 

Foto week 03 van 2012

kameraden

V.l.n.r vooraan, Henk van Rijen; Henk de Laat; Piet Biemans met wandelstok en helemaal rechts Piet de Leeuw (Fr.Zn.) Dan naar boven Joop de Vuijst en daarnaast zit Peter de Greef op zijn hukken.

Foto week 02 van 2012

wk02

Op deze foto staan, voor het gemeente huis in Alphen, burgemeester Thom vd Weijden met zijn vrouw ( E. vd Weijden-Wösten) geflankeerd aan de linkerkant door Ad Baeten die toen secretaris was van de Gemeente Alphen & Riel, aan de andere kant staan de twee wethouders A. van Merrienboer en Jan van Eijck 

Foto week 01 van 2012

Wil Jansen

Deze militair is Wil Jansen die in 1969 in militaire dienst was en als tamboer fungeerde in het Tamboer en Trompetterkorps Prinses Irene te Schalkhaar.