Foto's van 2011 (Klik op de foto voor vergroting)

 

Foto week 52 van 2011

wk52

De foto is genomen in 1966 en wel op adres Goedentijd 48. De familie Koks (van den Buijs) woonde daar. De 2e dochter Antoinette (nu Annet) had verkering met Wil de Wit die uiterst links op deze foto staat.
De knaap in het midden was Gust Hendriks van het café drie huizen verder en de jongeman die het meest in uiterlijk is veranderd was de oudste zoon van Jan Koks en Cor van den Buijs, namelijk Janus.

Foto week 51 van 2011

Truus Vissers (Cafe Restaurant Den Brouwer) in het midden, links van haar staat Kees Stabel keurig met stropdas en aan de andere kant Toon de Leeuw.

 

Foto week 50 van 2011

Mevrouw Mechie Verheijen-van Eijck echtgenote van Walter Verheijen ( Foto wk 37)

 

Foto week 49 van 2011

Links op de foto: Willem Steijart is 25 x botermaker op het Melkfabriek  St. Antonius in Riel
Rechts is dhr Graat Schellekens een van de bestuursleden van de coöperatieve melkfabriek Riel.
Zittend is de directeur dhr. Huijbrechts van het melkfabriek.

Foto week 48 van 2011

Deze foto is gemaakt in januari 1989, dus bijna 23 jaar geleden. De jongelui van deze jeugdraad met Prinses, Nar, Hofdames en 10 leden
Vooraan liggend: Nar Koen van de Wouw.
Linkse Hofdame Margo Oomen, in het midden Prinses Louise de 1e. (Louise Voermans) dan Hofdame Beppie Smit.
Bovenste rij v.l.n.r. Carolien Horevoorts, Annette Lauerijssen, Kim de Swart, Linda Reijns, Debbie de Jong, Ilse Verhoeven, Chantal van Bavel, Ewo Aarts, Richard Willemsen en Dennis van Dijk.

 

Foto week 47 van 2011

Fons Minnen ("De Moor")

Foto week 46 van 2011

Van links naar rechts; Jan Timmermans, Simon Segers, ? en rechts staat Sjaantje van den Hout.

Foto week 45 van 2011

 

Het veteranen elftal van VIOLA op reis naar Duitsland.

Op de foto bovenste rij van links naar rechts: Sjef van Eijck, Toon Voermans, Jos Jansen, Frans Meeusen, Kees Verheijen, Pierre Kniknie, Ton Hessels, Peter Senden, Louis Verheijen, Riet Klaassen, Bertus onze chauffeur, Tiny Klaassen met voor hem Zefa van de Vloet-van Eijck, Frans van de Vloet, Bert Spijkers, Ad van den Heijning, Pieter Versluis en Henk Schilt

2e rij; Mevr. Versluis-de Hoon, Ger Meeusen, Ria Jansen-Schuurmans, Marianne Hessels-Brock, Tonny van den Heijning, Ricky Senden, achter haar verscholen moet Tilly Voermans zitten, Diny Schilt, Lisa Verheijen-Hoosemans, Wil van Ooijen, mevr. Spijkers-de Jong, Riet en Cees van Sas, op de voorgrond mevrouw van Eijck (van Sjef).

Foto week 44 van 2011

Dus achterste rij: v.l.n.r. Rietje in 't Ven, Annie Graafmans, Corrie van Eijck, An Priems, Liza Versmissen, Nel Pelkmans en Nel van den Hout.

Middelste rij: Sjaantje Brouwers, Mientje in 't Ven. Sientje van den Brand, Bertha Verhoeven, Lies Vermeer, Toos Reijnders, Ad Schellekens en Zuster Cornelia.

Voorste rij: Joke van Abeelen, Joke Reijnders, Julia Reijnders, Corrie Krijnen, Wies Reijns, Corrie Aarts en Tonnie de Beer.

 

Foto week 43 van 2011

Op de foto staan Thea en Gust Meeusen die toen in het huwelijksbootje zijn gestapt.
Het bruidspaar wordt geflankeerd door de getuigen Tilly en Toon Voermans.

Foto week 42 van 2011

wk42a

Veel mensen uit Alphen en misschien ook van daarbuiten kennen ongetwijfeld de persoon die op het paard zit en een forse hindernis neemt.
Het is namelijk Leo van Hees.(1939)


Foto week 41 van 2011

Het bruidspaar zijn Piet en Trien Reijnders-Aerts. Op de eerste rij van links naar rechts zitten Toos en Joke Reijnders (Willemsdochter), daarnaast Wim Reijnders en de zussen Okkie en Julia en net achter Julia; Jan Reijnders.
Naast het bruidspaar links als bruidsmeisje Toos Reijnders en naast oma de bruidsjonker Willy Klerks. Achter de bruidsjonker  Ria en daarnaast staan Cees en Fien Reijnders-Haneveer.

 

 Foto week 40 van 2011

wk40

De bruidsjonkertjes, die ook op de foto van week 39 staan, zijn Wil de Jong en Theo van den Broek

 

Foto week 39 van 2011

Het 50-jarige huwelijksfeest van Willem Vermetten en Marrie (?) Koks in 1945. In die tijd woonde dit paar aan de Goedentijd in Alphen.
Van links naar rechts: Jo de Jong ; Lena Kuipers ; het Gouden Bruidspaar; vervolgens Sofie Kennes (de Jong ?) en uiterst rechts Angelien van den Broek.

Foto week 38 van 2011
 

Rinus Timmermans in een prachtig uniform van het Garde grenadiers.

Foto week 37 van 2011

wk37

Walter en Albert Verheijen woonden eind jaren '40, begin jaren '50 in de Nieuwstraat te Alphen.
Deze familie is daarna verhuisd naar de Tilburgseweg in Riel.
Walter woont nu in Gilze en Albert is woonachtig in Goirle.

Foto week 36 van 2011

wk36

Dan plaatsen wij deze week nog extra een foto van Corry Verbogt die in 1969 of 1970 reeds in Alphen stage had gelopen om het vak van kleuterjuffrouw onder de knie te krijgen.
Corry Luykx (haar meisjesnaam) staat hier op de toenmalige speelplaats samen met een meisje die daar toen op school zat. Wie is dit meisje?

 

Foto week 35 van 2011

wk35

 

Op deze foto staan als "Kleuterjuffrouwen" helemaal rechts Annie Vaarten, helemaal links zit Dinie Schilt en presies bovenaan in het midden staat Corry Verbogt.
 

 

Foto week 29 van 2011

wk29a

Het bruidje wat tussen de rails staat is José van Loon (dochter van Giel). Zij is op die dag getrouwd met Piet de Leeuw (Fr.zn.).
Waarschijnlijk is deze foto gemaakt bij haar thuis voor de deur, want in die tijd woonde de familie van Loon in het "Roethuisje" aan de oostkant van Alphen.

Foto week 28 van 2011

 

Op beide foto's staat ene Johan Serry ( op de 1e foto staande 2e van rechts en op foto nummero 2 staat hij als 3e van rechts.) Deze Man zou nadat hij getrouwd was op de Druisdijk A 244 (nu: Rielseweg 6) hebben gewoond; Later is hij verhuisd naar de Oude Tilburgsebaan in Riel waar hij een huisje van de Gemeente Alphen en Riel kreeg. Hier woonde ook de kommies Paul Smid die ook op beide foto's moet staan.

wk28b

Het gaat hier om een groep commiezen (douane)die kort na de Tweede Wereldoorlog in Alphen en omstreken hun diensten verrichtten.

Foto week 27 van 2011

 
Kinderen uit de Molenwijk.
V.l.n.r. Astrid Kersing ; Marcel Rodenburg (liggend) ; Marieke Voermans ; Jürgen Jansen ; Bas Kersing ; Alexander Jansen ; Frank Huijben ; Christina Rodenburg ; en Bram Knapen.

Foto week 25 van 2011

Wielerwedstrijd van cafe Leemans te Riel naar cafe Schuttershof te Alphen.

Op de foto van links naar rechts:
Toon Timmermans; Mart Verhoeven; Rini Huijben; Mister Harry in 't Ven; broer van Frans ?; Kees Huijben (janus zn.) Rian Huijben (Janus zn.) die Rondemis was; Sjef van Riel; Frans Leemans; Piet Lambregts; Ad de Bruin; Annie Leemans; Bart Huijben (janus zn.); Guus Huijben (Fr.zn.); Frans de leeuw (Gust zn.); Jan Damen en Frank Roozen.

 

Foto week 24/26 van 2011

In 1959 hadden wij in Alphen een fantastish mooie optocht die gehouden werd ter gelegenheid van het 1250 jarig bestaan van Alphen.
Deze foto is toen gemaakt in de Raadhuisstraat ongeveer ter hoogte van de huidige winkel van woninginrichting Van Tilborg-Olieslagers.

We zien hier een uitbeelding van de legende van de Katwijven.
De hoofdrollen in deze werden toen op een prachtige mannier vertolkt door Jan Meeusen samen met Janeke Bastiaansen.

 

Foto week 23 van 2011

Zittend voor: v.l.n.r. Toon Timmermans; Wil jansen; Leo Herings; ... Wouters (zn. van Dré ?); Mart Verhoeven en Ad van den Heijning.
Staande rij boven: v.l.n.r. Piet in't Groen; Herman den Dekker; Din Huijben; Cees Wouters; Piet Huijben (overleden); Jan van Loon en Peter van Heumen (aanvoerder).
Dat dit geen selectie-elftal was, was ook wel te zien aan de kleuren (licht en donker) van de shirtjes, want deze werden in de "thuis-wasmachines" van de spelers gewassen en niet gezamelijk zoals bij Viola 1. Ook zat er nog al wat variatie in de vorm van het tenue

Foto week 22 van 2011

 

Op de foto staan links Martha van den Abbeelen met daarnaast Annie Jansen.
Martha is later getrouwd met Piet Schellekens en Annie is getrouwd met Piet Oomen.
Beide dames zijn nu 75 jaar oud en de foto is gemaakt zo ongeveer in 1948, dus de meisjes die staan voor het kermisterrein in Riel waren toen 13 jaar

Foto week 21 van 2011

wk21

Het zijn v.l.n.r. Frans de Leeuw ; Jan Damen ; Mart Verhoeven en helemaal rechts is Pietje Vromans.
Deze foto zal zo ongeveer in 1965 zijn gemaakt en de plaats is het café van Frans Huijben(Schuttershof). 

 

Foto week 20 van 2011

Op deze foto staan Annie v/d Broek en Fons Sprangers.

Foto week 19 van 2011

wk19

De aanleiding voor het maken van deze foto was de Gouden Bruiloft van Boerke Wilmsen die woonde op de ooievaarsnest, het jaar dat dit grote feest werd gevierd was inderdaad 1948.
Het bruidje met grote strik in de haren die vooraan staat was Han Manders en het bruidje op de achtergrond ook met strik was Joke Donkers. Tussen beide meisjes staat Rinus Timmermans die een prachtig tenue draagt en deze Rinus is heden ten dage zeer actief bij onze heemkundevereniging Carel de Roy.
Waar deze foto is gemaakt weten wij niet zo onmiddellijk te vertellen, maar wij hebben het vermoeden dat dit redelijk dicht in het centrum van Alphen moet zijn geweest omdat het publikatiebord wat op deze foto staat waarschijnlijk dicht in de buurt van de kerk zal hebben gestaan.

Foto week 18 van 2011

Deze mevrouw is Maria Elisabeth van Hal, geboren te Alphen op 29 juli 1869 en gehuwd op 22 april 1899 met Petrus de Leeuw geboren te Oosterhout op 22 juni 1874. Zij kregen 7 zonen (waarvan 1 zoon maar 9 maanden oud is geworden) en 2 dochters.
Maria Elisabeth de Leeuw-van Hal is in Breda overleden op 1 maart 1938 en Petrus de Leeuw is op 24 juni 1961 in Alphen overleden.

  

Deze mevrouw is Cornelia Hoorevoorts, geboren op 18-07-1832 te Alphen en overleden op 27-01-1933 te Alphen op 100 jarige leeftijd. Cornelia was getrouwd op 06-07-1861 te Alphen met Arnoldus Oomen (geb. 25-03-1832) en deze Arnoldus is overleden op 28-11-1917 te Alphen.

Foto week 17 van 2011

De namen van de vijf dames die vooraan staan v.l.n.r. Mevr. van Tilborg; Mevr. Roovers; Mevr. Verheijen ; Mevr. Toonen en uiterst rechts Mevr. Jacobs.

Foto week 16 van 2011

 fotowk 16

Jose van den Abbeelen en haar zusje Marian.

Foto week 15 van 2011

Het betreft hier het gezin Bernaerts van de Boslust in Alphen.
Wij denken dat deze foto is gemaakt in 1947. 

Foto week 14 van 2011

 wk14

De mannen zijn, Jack Verhoeven , Cees schellekens , Toon Roelands, Adrianus de Leeuw en Ad de Jong.(Sas)

Foto week 13 van 2011

Deze foto is genomen in 1987 bij Café Welkom en op deze foto staan v.l.n.r. Mevr. Damen; Mevr. van Dijk; Mevr. Huijben; Mevr. Oomen en Mevr. Stuijk. De mannen van deze dames waren allen lid van de bijenhouders-vereniging uit Alphen

Foto week 12 van 2011

V.l.n.r. Jan en Kees de leeuw uit Dongen, daarnaast zit Frans de Leeuw (postbode), dan Toon de Leeuw uit Dongen en Dina Kools

 

Foto week 11 van 2011

wk11

De foto van de man met bolhoed op is gemaakt voor het hek wat was geplaatst aan de straatkant van de pastorie in Alphen, het jaartal is niet direct bekend, maar het betreft hier toch een vrij oude foto.
De meneer met bolhoed is: Opa Buijs; Eigenlijk moeten wij zeggen Opa van den Buijs, maar de meeste mensen noemde hem gewoon opa Buijs. Opa Buijs was de vader van Jo v.d. Buijs; Kees v.d. Buijs en ook Cor Koks- v.d. Buijs was een dochter van deze meneer. Deze familie woonde in de Stationstraat te Alphen.Foto week 10 van 2011Het gaat hier over de Familie Reijnders die in die tijd woonde aan het Zandeind 22 in Riel.
Willem Reijnders werkte bij de Gemeente Alphen en Riel en was getrouwd met Joaneke Moeskops. Op deze foto staan beide afgebeeld met 5 kinderen van hen.
V.l.n.r. Zoon Jef; vader Willem, midden boven is Piet; daaronder is Toos, dan moeder Jana met op haar schoot Joke en helemaal rechts staat Riet.
Jana of Joaneke was een dochter van Moeskops en zij had ook nog 2 zusters die in Alphen woonden en getrouwd waren met Driessen (Lieske) en de andere Cornelia was getrouwd met Klaassen.
Deze foto zal ongeveer in 1940 gemaakt zijn.


Foto week 9 van 2011

wk09

Deze foto is gemaakt door Miet Knevels-Steyart uit Chaam zo rond 1954 of 1955 en het was aan de Venweg te Alphen waar dit plaatje is gemaakt. Op een nieuw gebouwd opberghok van de familie Steijart zijn bouwvakkers van toen bezig met het leggen van de pannen op het dak.
Op dit dak zitten van boven naar beneden, Nol Oomen, Willem Biemans en Nard Geerts; de jonge man die staande op de platte kar de pannen moest aangeven is waarschijnlijk ene "Willekes" van de Hoogstraatsebaan uit Baarle. Nol en Willem waren in die tijd werkzaam bij de firma Lanslots uit de Stationstraat en Nard Geerts was toen in dienst bij aannemer van Tilborg van de Baarleseweg. De Mevrouw op de voorgrond van de foto is Sjo Steyart - Vermonden.

Foto week 8 van 2011

Vooraan links met de arm om hoog is Wim van Gorp (elektrotechniek), daarnaast met zonnebril op is Jan Kleiren. De middelste is Pieter van Bavel met daarnaast Ton van Gorp.
Op deze foto staan verders ook nog Tinus Horevoorts, die later is verhuuisd naar Australië,en bovenaan op de foto staat ook nog Tijs Seegers.

Foto week 7 van 2011


Over deze foto kregen wij van verschillende mensen te horen dat zij wisten te vertellen dat op dit mooie plaatje Piet en ZUS de Leeuw (Frns.zn.) staan afgebeeld. Beide zaten toen in de kleuterschool, dus het zal waarschijnlijk in het jaar 1951 zijn geweest.


Foto week 6 van 2011De afgebeelde foto is genomen in februari 1968 op de werft van Koos de Leeuw uit de Reuver.
Hierbij geef ik de namen boven v.l.n.r. Frans de Leeuw ; Ad van Alphen ; Mart verhoeven en Piet de Leeuw (Frns.zn.) op de onderste rij zitten v.l.n.r. Sjef de Leeuw en Toon Timmermans

Foto week 5 van 2011Deze week plaatsen wij op speciaal verzoek eens een foto mede voor onze Baarlese vrienden waarvan bekend is dat deze foto heel, heel lang geleden is gemaakt en wel voor Het huidige Hotel Den Engel in Baarle Nassau. Wie weet wat hier te doen was en belangrijker nog weet iemand wie deze personen zijn die op deze oude foto staan.
Het zal zeker niet makkelijk zijn, maar misschien kan iemand ons meer vertellen.Foto week 4 van 2011Het meisje op de foto is "Nelly Toonen", dochter van Piet en Cor Toonen en zij woonde in die tijd op de Baarleseweg net naast Cee Verheijen, waar menigeen toen naar de TV kwam kijken (o.a. Schipper Naast Mathilde, enz. enz.) of een ijsje kwam kopen of weer andere konden daar voor zeer weinig centjes wat snoep kopen.
Nelly Toonen ofwel Nel Toonen zoals de meeste haar kende is getrouwd met Jos Verheijen en woont al weer geruime tijd in Castelré.

Foto week 3 van 2011

wk03

De drie dames die op deze foto staan zijn: links Josepha de Swart, in het midden Corrie Oomen en rechts staat Adje de Jong (Snels).


Foto week 2 van 2011


Drumband Vlijt & Volharding uit Alphen die voor de eerste keer uitrukten in nieuw uniform.
Wij geven hierbij de namen: van l.n.r. Tinie Horevoorts ; Jan Biemans ; Ad Horevoorts met daarachter Ad Blous ; Jan van Alderen ; Kees de Leeuw ; Janus Kleiren ; Kees Kleiren ; Albert de Jong ; Wil Jansen ; Gust Meeusen ; Charlie Hendrickx ; nog net zichtbaar Gust Huijben (Januszn.) ; met grote trom Rinus Driesen, en achter Rinus moet Toon van Loon nog staan. Als tamboermaitre stond Wil de Jong (firma) voor de groep. Deze mooie groep had ook 6 bazuinblazers, ook v.l.n.r. Mart Verhoeven ; Ad van den Buijs ; Martijn van den Buijs ; Piet de Leeuw (Frzn.) Toon Remeijsen en Wil van Baal.

Foto week 1 van 2011

wk01

De man links op de foto is Jan van Loon en rechts op de foto is Giel van Loon.
Beide heren deden aan de handboog schietsport, en zoals de meeste wel weten schieten zij op een zogenaamd "DOEL", en die is gemaakt van samengeperst stro en daarop wordt het blazoen geplaatst met de puntenverdeling. (meestal van 1 naar 10) En de 10, de "roos" dus zit in het midden, en als alles goed is wordt daar dus het meest geschoten, de pijlen die daar terecht komen dunnen het hart uit. Om te voorkomen dat deze pijlen niet goed vast komen te zitten of zelfs er eventueel doorheen vliegen dienen deze schietblokken regelmatig opnieuw verstevigd te worden, dat doet men door deze van nieuw stro te voorzien.