Foto's van 2010 ( Klik op foto voor vergroting)


Foto week 52 2010


Van Mevr. Julia Vermeer - van Rooy uit Baarle Nassau, Mevr. Jeanne Mertens - van Rooy, Nard Peeters ook uit Baarle en ook van Janus Haneveer uit Baarle Hertog kregen wij een telefoontje.
Al deze mensen die contact met ons hebben gehad wisten te vertellen wie er op deze foto stonden en zelfs wat toen de aanleiding was voor het maken van deze foto.
Hierbij de gegevens: Het Gouden Bruidspaar op deze foto is Willem van Rooy en Jo van Tilburg. Deze twee vierden in 1944 hun 50 jarig huwelijksfeest en woonde toen op de Turnhoutseweg in Baarle Hertog. Zoals gewoonlijk werd dit toen gevierd en op de foto vastgelegd in aanwezigheid van bruidjes. Ook de namen van deze bruidjes zijn bekend geworden en geef ik hierbij. v.l.n.r. Maria Vermeeren : Cor Haneveer : Dina van Gils ; Philhelmina (of Maria)Bierens. Achter het paar, Cor Meeuwsen en Leen van Lisdonk, daarnaast weer Cor van Besouw ; Annie Spapen ; Cor Vermeeren ; Jeanne van Lisdonk en Maria Haneveer.
Op de achtergrond wist Julia Vermeeren nog haar tante Trien Adams te herkennen, deze Trien was ook de tante van Jeanne Mertens.

Foto week 51 2010

Deze foto is bij ons per e-mail binnengekomen en is afkomstig van Karel van Alphen (Groot Bedaf, Baarle Nassau).

Foto week 50 2010

 De foto met de ijs-cola-kraam (misschien ook "frites"???) heeft iets te maken gehad met de familie van Hees die in de vijftiger jaren naar Australië is verhuisd.

Foto week 49 2010Op deze foto staan: v.l.n.r. Sus van Hees ; Kees Remeijsen: dan een onbekende en daarnaast Tien (Tinus) Horevoorts.(broer van Ad en An)
Deze foto is gemaakt in Australië en Tinus Horevoorts is daar getrouwd met Thea van Hees, en zij is weer de dochter van Sus van Hees. Deze Sus van Hees is bij de wat oudere in Alphen bekend als melkboer die in de vijftiger jaren in Alphen een melktoer had.
De familie van Hees is in de jaren vijftig van Alphen geëmigreerd naar Australië en ook Kees Remeijsen en Tinus Horevoorts zijn ongeveer 20 jaar later naar Australië verhuisd met het latere huwelijk tussen Tinus en Thea, de dochter van de familie van Hees, tot gevolg..

 

Foto week 48 2010


Het bruidje op de foto is BEB HOREVOORTS, die in het jaar (1947) dat deze foto is gemaakt haar Eerste Heilige Communie heeft gedaan in de voormalige noodkerk te Alphen.
In die tijd was het gebruikelijk dat de meisjes die de communie deden waren aangekleed als bruidje en de jongens kregen meestal een keurig pakje met korte broek aangemeten.
Van bijna iedereen die in die tijd zijn of haar communie hebben gedaan is als blijvende herinnering toen een dergelijke foto gemaakt.
Wij geven nog wat meer bijzonderheden over Beb; zij is geboren in 1940 en heeft dus dit jaar de mooie leeftijd van 70 bereikt. Haar geboorteplaats was de Stationstraat te Alphen en haar vader was "Suske" Horevoorts en haar moeder was Til Mathijssen. Pa Horevoorts is reeds langere tijd geleden overleden, maar moeder (Til Mathijssen) is deze zomer overleden en heeft de zeer respectabele leeftijd van 99 mogen bereiken.
Beb is getrouwd met Jan Spapens en woont nu aan de Turnhoutseweg in Baarle Hertog

Foto week 47 2010Deze foto is presies 50 jaar geleden gemaakt dus dat wil dus zeggen dat dit koppel vorige week hun GOUDEN BRUILOFT vierden. Het zijn Ad Huijben en Riet Peters die nu in Riel wonen die hier op de foto staan bij de uitgang van de kerk in de Rijen waar toen het huwelijk is voltrokken.
De bruidsjonker en het bruidsmeisje zijn respectievelijk kinderen van Jeanne en Louis Bekkers en van de Familie Huijben-Stabel.
De erewacht voor het bruidspaar wordt op deze foto gevormd door diverse ruiters van de paardenvereniging op hun paarden. De namen van deze ruiters zijn in willekeurige volgorde: Ad en Jos van de Abbelen ; Ad , Jos en Teun Vermeulen : Louis Aerts, Jan van Eijck : Frans Paulissen : Wim van Wezel en Frans Leemans.

Foto week 46 2010De harmonie tijdens een optreden ergens in Duitsland met v.l.n.r. Karel Oomen ; Jef Backx ; nog net zichtbaar met grote trom Jan van de Vloet ; dan met schelleboom Kees Huijben ; dirigent van den Braak ; voorzitter van de harmonie Johan de Jong ; Suske Horevoorts met trombone ; Cor van de Valk met het vaandel en uiterst rechts Gust Huijben sr.

Foto week 45 2010

Foto week 44 2010
De foto van de 6 dames is vorig jaar (2009) genomen in de zaal van Den Brouwer toen 5 dames van Zangvereniging Avanti uit Alphen hun jubileum vierden. Deze dames worden hier door voorzitster Corrie Horevoorts toegesproken.

Foto week 43 2010Gust Meeusen en Toon Voermans hebben beiden dit jaar afscheid genomen van de school waar zij vele jaren dienst hebben gedaan als onderwijzer.
Gust nam afscheid in Chaam en Toon in Tilburg.

Foto week 42 2010

 


Wij zien op de foto v.l.n.r. Piet Toonen : Jo van de Buijs : Dokter Lamberti : Jan vermeeren : Jos Manders : Rien Huijben : Seegers  : Baeten  : Gerrit de Bakker en de vendelier rechts daarvan denken wij dat dit Bart Huijben (Januszn.) moet zijn.

Foto week 41 2010Foto week 40 2010
Deze foto toont een team van de toen pas opgerichtte handbalvereniging "HIOLA", Handballen Is Onze Lust Alphen, en was een tak van de voetbal-vereniging VIOLA uit Alphen.
Bovenste rij v.l.n.r.: Ria Laureijssen, Nel Toonen, Ida Verhoeven en Annet Verheijen.
Onderste rij v.l.n.r.: Marie Louis van Baal, Sjanneke Geerts, Corrie van Loon en Jo Stabel.
Vooraan liggend: Beb de Leeuw.
Het jaartal dat deze foto is genomen is niet exact bekend maar moet ongeveer tussen 1962-1965 zijn geweest. De kleuren van de sportkleding die de meisjes toen hadden was: rood shirt met witte broek, hetzelfde als het voetbalteam van Viola.

Foto week 39 2010
Deze foto is gemaakt vóór het huis van burgemeester Jonkheer Smits van Ooijen aan de Goedentijd, de gelegenheid daarvoor was de presentatie van de nieuwe uniformen van harmonie Vlijt & Volharding.
V.l.n.r. Dirigent van den Braak~ Jan Bastiaansen~ Jan van Tilborg~ Frans Oomen ~ Jan Damen~Gerrit van den Braak~ Ad Oomen ~ in de achtergrond Willem Segers~ Jan Brouwers~in de achtergrond Henk Kniknie en Henk Stabel~ Toon Oomen en helemaal rechts Frans Timmermans.

Foto week 38 2010
Het betreft hier een foto van mensen die na de H. Mis naar het kerkhof gaan i.v.m. de Dodenherdenking.
De mevrouw op de voorgrond met de witte handtas is de vrouw van Louis Stofmeel, daarnaast in lichte mantel loopt de vrouw van Jo van de Buijs en daar weer achter is Mevr. Jansen en dit alles is bevestigd door de zoon en de dochter van Dre Jansen.


Foto week 37 van 2010

 
Carnaval in Alphen

Foto week 36 van 2010Foto week 35 van 2010
Foto week 31 van 2010

 

 

wk3

 

Foto week 30 van 2010


wk30

Deze heren zijn van links naar rechts: Jan van Tilburg, Piet Remeijsen, Vic van Gorp en Johan de Jong.

Foto week 29 van 2010

wk2

Deze dames uit Ulicoten zijn op retraite in Seppe zijn: Helemaal rechts Roos Boeren, naast haar Mevr. Oomen - van de Velde en de dame in het midden is Marie Rentiens. Wie de andere 3 dames zijn is niet bekend.

Foto week 28 van 2010

Deze muzikanten zijn van links naar rechts: Albert van Tilburg, Henk Pieper, Jan Gulicxk, onbekend en Jan Lemans. De foto is ongeveer 70 jaar geleden gemaakt.

Foto week 27 van 2010

 wk27

                   

Dit kereltje is Rens Huijben. Zoon van Guus en Lucien Huiben. Rens is nu 24 jaar en is woonachtig in Breda. Hij is werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee. Hij is Nederlands kampioen op de 800 meter atletiek en dit dus van alle militairen.

Foto week 26 van 2010

wk26

De bovenstaande foto is het kampioenselftal van VIOLA I uit Alphen.
Van links naar rechts staande: Jan Blous Vz, Piet de Leeuw (gebroken voet), Jan Meeusen bestuurslid, Harry v de Broek, Jef van Eijck, Jan Horrevoorts, Jan van Wees, Karel Oomen, Antoon Oomen en Kees Stabel.
Zittend van links naar rechts: Frans Meeusen, Harrie Blous, Joost Smeekens, Kees Damen, Jozef v d Broek en Louis de Rooy.


Foto week 23 van 2010

  

V.l.n.r: Jan Lemans, Jan van Hees, Frans de Beer, P.J. van de Vloet en Janus Reijns. De fietsclub was thuis bij café Lemans in de Kerkstraat te Riel

Foto week 22 van 2010

wk22

 Dit huis met het bord "Welkom" zou van de familie Baeten zijn en staat aan de Baarleseweg.

Foto week 20 van 2010

De bovenstaande foto is gemaakt in 1953 tijdens een retraite in Seppe. De jongemannen op de foto zijn nu ongeveer 75 jaar oud. Het zijn volgens Karel Wilmsen v.l.n.r. Sooi Martens, Karel Wilmsen, Jan de Jong, Jan Oomen, Dre Severijns en ? en ?.

Foto week 19 van 2010

wk19

Julién Leemans liet ons weten, dat het ventje op de foto ZEKER een zoon was van Damen uit de vroegere Chaamsebaan. Hij moest er samen met zijn vrouw (zus van de afgebeelde knaap) het fotoboek op naslaan om er achter te komen dat deze jongeling JOS DAMEN is en inderdaad hij heeft helemaal gelijk. 

Foto week 17 van 2010

 

 wk17

Wie is deze man en wat deed hij? 

Foto week 16 van 2010


wk16

De een vertelde ons dat deze dame mevr. Hendricks is en vroeger op de Maaikant in Ulicoten heeft gewoond, een andere mevrouw vertelde ons dat het mevr. Verhoeven (dochter van Tiest Broeders) was, die later is verhuisd naar Canada en weer iemand anders wist te melden dat het een dochter was van Louis Laurijssen uit Ulicoten, beter bekend als "Louis den dakdekker", en tot slot heeft mevr. Schaerlakens-Laurijssen ons meegedeeld dat het een foto is waar Ciska Hendricks op staat en die zou getrouwd zijn met Jaon Hendricks die vroeger gewoond zou hebben in een boerderij, "Panderosa" genaamd.

Foto week 15 van 2010
wk15

We hebben van Ad Huijben doorgekregen dat het huis op de foto is van Toon Timmermans aan de Rielseweg te Alphen. Toon is de voorzitter van de Stichting Oudheidkundig Streekmuseum te Alphen. En ook dat kleine kereltje is Toon ongeveer 3 jaar oud. Bedankt Ad.

  

Foto week 11 van 2010
wk11

De fietsclub was thuis bij café Lemans in de Kerkstraat te Riel.
V.l.n.r: Jan van Hees, P.J. van de Vloet, Janus Reijns, Frans de Beer en Jan Lemans van het café in de Kerkstraat waar de fietsclub thuis was.

 

Foto week 8 van 2010

 wk8(2)

Op bovenstaande foto staat de Familie Jan Haneveer en zijn vrouw Hendrika Ermen.
De foto is gemaakt rond 1925.
Wim Reijnders schrijft hierover het volgende:
Jan Haneveer is geboren in Baarle Nassau Hij is de jongste zoon van Frans Haneveer.  Jan heeft nog een oudere broer Janus. Deze Janus Haneveer is mijn opa.
Frans Haneveer de vader van Jan en Janus is dus mijn overgrootvader.  Jan gaat na de lagere school werken bij zijn vader aan het “Bels Lijntje” als wegwerker. Hij trouwt in 1909 met Hendrika Ermen. Ze gaan wonen in Wachtpost 18 in Alphen.  Hendrika zijn vrouw werkt ondertussen ook bij het “"Bels Lijntje” als Baanwachteres. Hij verdient in 1914 als wegwerker 0.90 cent per dag en zij 0.35 cent. De Wachtposten worden gerenoveerd en worden bijna 2 maal zo groot. Een grote kamer wordt er aangebouwd met 2 grote ramen. Jan en Hendrika kunnen hun geluk niet op. In de jaren die volgen krijgen ze 6 kinderen 4 jongens en 2 meisjes.
Mijn moeder Fien Reijnders-Haneveer, noemde hem altijd Jan-oom en haar tante Drika. Na hun arbeidzaam leven gaan ze wonen op de Baarleseweg in Alphen een huis met een Franse kap.
Jan-oom en tante Drika Haneveer.
Als mijn ouders  met ons naar Baarle -Nassau fietsten, “in de vijftiger jaren” gingen we op zondagmiddag wel eens aan bij Jan-oom. Hun jongste dochter had dezelfde namen als mijn moeder Johanna-Josephina Haneveer.  Daar kwam ik toevallig achter in de zomer van 2004.  Mijn broer Jan Reijnders en zijn partner Jeanne hadden mijn vrouw Riky en mij uitgenodigd om op een zomerse dag een mooie fietstocht te maken. Van Breda fietsten  we via Ulvenhout, Alphense bossen, Chaam, naar Meerseldreef in België. Ik was er nog nooit geweest. We bezochten daar de Lourdesgrot en ook de kerk. En bij het bezichtigen van deze kerk, was daar op één van de borden een bidprentje te zien van de overleden Johanna-Josephina Haneveer.  Ik zei nog “wat raar” mijn moeder is al in 1975 overleden en hier hangt een bidprentje van haar. Later kwam ik er achter dat het de jongste dochter van Jan-oom was, een nichtje van mijn moeder.
Jan-oom en zijn vrouw zijn beiden in 1973 overlede

Foto week 7 van 2010


wk8

De foto is gemaakt in 1955 op de speelplaats van de meisjesschool in Alphen. Op de foto staan 2 kleuterklassen, waarvan de jongens een jaar later naar de jongensschool verhuisden. De meisjes bleven in het zelfde gebouw en gingen daar verder naar de lagere school. De naam van de zuster die er bij staat is zuster "Rita-Maria".

Foto week 6 van 2010

 wk7

Chiel van Loon uit Alphen liet via een email weten, dat bovenstaande foto zijn opa en oma van Loon waren met hun gezin. Zijn opa en oma woonde destijds in de Sint Janstraat in Alphen. Het gezin had vijf kinderen: Giel, Janus, Kees, Harrie en Wim van Loon. Kees is de vader van Chiel en deze Chiel heeft ons alle namen doorgegeven. Alle personen op de foto zijn inmiddels overleden.

Foto week 4 van 2010

 wk4

De foto hierboven is het echtpaar Toon Aerts en Jeanne Oomen. Het echtpaar is getrouwd op 3 juni 1952 in Alphen. 3 dagen daarna zijn ze geëmigreerd naar Canada. Deze foto is gemaakt opweg naar Schiphol. De autobus waarmee ze met de familie daar naar toereden staat op de achtergrond. Toon Aerts is overleden op 6 oktober 1999 in Canada. Zijn vrouw Jeanne woont daar nog steeds.

Foto week 3 van 2010


wk2(2)

Bovenstaande foto is de Harmonie Vlijt en Volharding samen met de drumband poserend voor "Den Brouwer" in Alphen, oktober 1959.

 

Foto week 2 van 2010

 

wk2

 

Foto week 1 van 2010

 wk1       

 

Wim Segers vertelde via de telefoon dat bovenstaande foto was gemaakt ter gelegenheid van het huwelijk van Sjaan Vaarten met ene zekere "Wiegers". De sportafdeling van de jonge boerinnen staan samen met het bruidspaar op de foto.
Els Manieën kwam ook met nog meer gegevens; De bruid van die dag was inderdaad Sjaan Vaarten die sportleidster was bij de jonge boerinnen, zij trad toen in het huwelijk met Sjaak Wiegers die uit Tilburg kwam. Agnes Manieën (reeds overleden) de zus dus van Els staat ook op deze foto en was toen "bruidsmeisje".
Bovenstaande foto heeft nog meer reactie opgeleverd. De foto is inderdaad gemaakt tijdens het huwelijk van Jeanne Vaarten met Jaque Wiegers, dit huwelijk vond plaats in Alphen op 3 september 1957.
Jeanne was sportleidster van de "Rooms Katholieke Boerinnen Jeugd Bond" van Alphen en werd op de foto voor eeuwig vastgelegd samen met de dames van de sportclub van de RKBJB.
Per abuis hebben wij vorige week vermeld dat het bruidsmeisje op de foto Agnes Manniën was, maar natuurlijk moet dat zijn Agnes van Tilborg (zus van Els). Agnes is reeds overleden.
Het zal niet eenvoudig zijn, maar toch gaan wij proberen om duidelijk te maken wie er allemaal op de foto staan. Op de foto staan achteraan 3 dames iets hoger dan de rest, dit zijn v.l.n.r. Annie Huijben, Lies Martens en Jo van Sas.
De dames staande zijn v.l.n.r. Corrie de Jong ; Nel de Swart ; Cor van Gorp ; Adri Timmermans ; Ria van Gorp ; Riet van Gorp ; Jo van Gorp ; Stif Bernaarts ; Roos de Leeuw ; Riet van Gorp ; Pieta Havermans ; Cor van de Broek ; Cor Segers ; Jeanne Manders ; Anneke Leenaarts ; onbekend ; Anneke de Swart ; Ria van Gorp ; Wies Bernaarts ; Jeanne de Swart ; Jozepha de Swart ; Riet van Hees ; Riet Martens ; Adje de Jong ; Miet Aarts ; Gusta van de Broek; Lena Lauwers en Corrie Bernaarts.
Zittend v.l.n.r. Ria Lauwers ; Jeanne Bekkers ; Jo Segers ; Wies de Jong ; Tilly Kools ; Rietje de Leeuw ; Cor van Dijk ; Martha Maes ; Jo de Roy ; onbekend ; Ria Kools ; Toos Verhoeven ; Ria Maes ; Net Kools ; Toke Havermans ; onbekend ; Anneke van Gorp ; Theresia de Jong ; Toos de Jong en Trees Klaassen.